home contact | english romana   
Business Advisory Services
BAS Programme

Building stronger businesses

Se accepta numai cereri de finantare sau documente transmise direct de catre solicitanti. De asemenea, corespondenta privind evaluarea eligibilitatii si aprobarea finantarii EBRD Advice for Small Businesses are loc direct cu reprezentatii solicitantilor. Sunt excluse orice intermedieri. EBRD ASB isi rezerva dreptul de a respinge cererile de finantare sau de a anula acordul de finantare nerambursabila in cazurile de intermediere din partea consultantului in pregatirea dosarului de finantare sau in derularea relatiei contractuale dintre Programul EBRD ASB si firmele beneficiare.

Consultantii selectati de companii in vederea implementarii proiectelor pentru care acestea au solicitat finantare EBRD ASB sunt evaluati pe baza unor criterii iar in urma evaluarii pot deveni sau nu Consultanti precalificati EBRD ASB.
In vederea protejarii beneficiarilor programului EBRD ASB si a asigurarii unor standarde corespunzatoare de calitate in ceea ce priveste serviciile de consultanta, proiectele de consultanta cofinantate de programul EBRD ASB se realizeaza numai prin Consultanti precalificati EBRD ASB. In cazul in care consultantii selectati de companii nu devin consultanti precalificati EBRD ASB, acestea pot selecta un alt consultant.

Decizia alegerii consultantilor revine companiilor care solicita finantare EBRD ASB. In functie de complexitatea si costul proiectului pentru care se solicita finantare, EBRD ASB isi rezerva insa dreptul de a cere dovada selectarii pe baze competitive a  consultantului sau poate solicita organizarea unui nou proces de selectie inclusiv prin anuntarea lui in baza de date a consultantilor precalificati EBRD ASB.

Detalii privind criteriile si modul de evaluare a consultantilor se regasesc la pagina Informatii pentru consultanti.


IMPORTANT: O companie care a beneficiat de sprijinul EBRD ASB pentru un proiect de consultanta poate aplica pentru un al doilea proiect doar in mod exceptional si doar in cazul in care cel de-al doilea proiect apartine unui alt domeniu de consultanta.